Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Лишени слободе за кривично дјело „Преваре“

| Језеро | Петак, 06. јул 2018.

 

Полицијски службеници Полицијске станице Језеро, 05.07.2018. године,  око 13,30 часова лишили су слободе лица А.Г. (1988) и Е.П. (1980) оба из Зенице због постојања основа сумње да су извршила кривично дјело „Превара“.

Наиме, лица А.Г. и Е.П. су затечена на лицу мјеста у улици Меше Селимовића, општина Језеро, испред породичне куће, како се у циљу прибављања противправне имовинске користи, грађанима лажно представљају као чланови хуманитарне организације испред које прикупљају помоћ на име тешко обољеле малољетне дјевојчице.  Осумњичени су на овај начин за себе прибавили противправну имовинску корист у износу од око 400,00 КМ.

            О свим околностима и прикупљеним чињеницама обавијештен је дежурни окружни јавни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука,који је наложио да се по комплетирању предмета у редовној процедури достави извјештај за почињено кривично дјело „Превара“.

        Након завршене криминалистичке обраде у ПС Језеро осумњичена лица биће предана у надлежност МУП-а Федерације БиХ, гдје се такође сумњиче за извршење истих и других кривичних дјела.

          Обзиром да извршиоци оваквих кривичних дјела искориштавају добронамјерност и непажњу грађана,  Полицијска управа Мркоњић Град апелује на грађане да буду опрезни и да предузимају адекватне мјере у циљу заштите од превара, као и да о сумњивим лицима која нуде сумњиве услуге обавијесте полицију позивом на бесплатан број 122.