Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Осумњичено лице ударило у службено возило Полицијске станице Билећа

| Требиње | Сриједа, 11. јул 2018.

 

Полицијски службеници Полицијске станице Билећа су у мјесту Криваче, општина Билећа покушали да зауставе путнички аутомобил марке „Peugeot“, тип „407“ за који је пар сати раније стигла пријава да је украден у Стоцу, ФБиХ и да се упутио према Билећи.

Лице које је возило украдени аутомобил након што је видјело службено возило са укљученом свјетлосном сигнализацијом и полицијским службеницима у непосредној близиникоји га покушавају зауставити помоћу таблице „Стоп полиција“ и давањем свјетлосних сигнала помоћи батеријске лампе, не смањује брзину него путничким аутомобилом удара у службено возило Полицијске станице Билећа и у теретно возило марке „Scania“ чији је возач у том тренутку радио радњу престројавања из правца Билеће према Стоцу. Од силине удара службено возило се одбило и ударило у паркирани путнички аутомобил марке „Volkswagen“, тип „Touren“.

Након тога полицијски службеници су возача иницијала С.Б. (1993) из Републике Србије лишили слободе.

О догађају је обавјештено Окружно јавно тужилаштво у Требињу које је наложило да се лице иницијала С.Б. уз извјештај о почињеном кривичном дјелу за кривично дјело „Спрјечавање службеног лица у вршењу службене радње“ преда у просторије Окружног јавног тужилаштва Требиње на даље поступање.