Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Расвијетљено кривично дјело „Тешка крађа“

| Шипово | Сриједа, 11. јул 2018.

Полицијски службеници Полицијске станице Шипово, идентификовали су два четрнаестогодишњака који се сумњиче да су у периоду од 01.07.2018. године до 05.07.2018. године, у улици Николе Тесле, општина Шипово, починили кривично дјело „Тешка крађа“.

Наиме, Полицијској станици Шипово, 05.07.2018. године, пријављено је да је непознато лице из пословног објекта, приватно власништво, који је кориштен као остава, у улици Николе Тесле, општина Шипово, отуђило већу количину  чипса, смокија, сокова, чоколаде и других сличних производа. Полицијски службеници су предузимајући оперативне мјере и радње из своје надлежности, идентификовали два четрнаестогодишњака који се сумњиче да су починили наведено кривично дјело. Криминалистичком обрадом је утврђено да су поменута лица, насилно ушла у унутрашњост објекта одакле су отуђила наведене производе. Осумњичена лица су добровољно предала дио отуђених производа полицијским службеницима. Овом приликом оштећеним лицима из Шипова према њиховој изјави причињена је материјална штета  у износу од око 320,00 КМ.

Након документовања предмета, против наведених лицазбог постојања основа сумње да су починила кривично дјело „Тешка крађа“, према малољетним лицима, предузеће се мјере и радње у складу са Законом о заштити и поступању са дјецом и малољетницима у кривичном поступку Републике Српске.