Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Након изазивања узнемирености грађана наглим покретањем и заустављањем возила лишена слободе, а потом напала на полицијског службеника

| Бања Лука | Понедељак, 30. јул 2018.

Полицијски службеници Полицијске управе Бања Лука, 29.07.2018. године око 19,40 часова поступили су по запримљеној пријави да непознато лице путничким аутомобилом марке „Passat“ наглим покретањем и заустављањем возила испред угоститељског објекта у Мишином Хану, изазива узнемиреност грађана те да се удаљила у непознатом правцу. Недуго затим у мјесту Поткозарје полицијски службеници су уочили и зауставили возило и утврдили да се ради о А.К. (1995) из Бање Луке.

Извршеним алкотестирањем утврђено да је да има алкохола у организму због чега је и лишена слободе, да би затим у службеним просторијама ударила полицијског службеника.

О свим сазнањима упознат је дежурни окружни јавни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука који је наложио да се након комплетирања и документовања предмета, у редовној процедури, достави извјештај против А.К. за кривично дјело  „Спречавање службеног лица у вршењу службене радње“ те да се лице санкционише и због почињених прекршаја из области Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима БиХ.