Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

У Трнову пронађена опојна дрога

| Источно Сарајево | Уторак, 31. јул 2018.

Полицијски службеници Полицијске станице Трново 29.07.2018. године у 14,00 часова лишили су слободе лица П.В. (1989), М.И. (1986) и Ц.Р. (1992) из Трнова, због нарушавања јавног реда и мира у већем обиму. Брзом интервенцијом полицијских службеника ЈРиМ је успостављен, а наведеним лицима уручени су прекршајни налози. Лице Ц.Р. је због велике количине алкохола у крви од стране Јединице за подршку Источно Сарајево, одведен у просторије за задржавање гдје је задржан до истрежњења.

Полицијски службеници Одјељења за организовани криминалитет и дроге  Полицијске управе Источно Сарајево, дана 29.07.2018. године у 16,30 часова су преузели лице П.В. након што су обавијештени од стране ПС Трново да су приликом претреса наведеног лица пронашли једну ПВЦ кесицу зелене боје са садржајем суве зељасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу марихуану.

О наведеном догађају обавијештен тужилац Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево уз чије присуство је извршено отварање и преглед привремено одузете ПВЦ кесице гдје је утврђено да пронађена зељаста материја посједује морфолошке карактеристике опојне дроге марихуане, а вагањем је установљено да укупна бруто маса наведене ПВЦ кесице износи 4,00 грама.

У току је рад на документовању прекршаја из члана 4. Закона о производњи и промету опојних дрога РС, а против наведеног лица надлежном суду биће поднесен Захтјев за покретање прекршајног поступка, због учињеног прекршаја из члана 4. Закона о производњи и промету опојних дрога РС.