Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Акцијом „Снимач“ расвјетљена дјела на подручју Града Бање Луке у којима је причињена штета у преко 100.000 КМ

| Бања Лука | Четвртак, 09. август 2018.


      Полицијски службеници Полицијске управе Бања Лука, 09.08.2018. године, преузели су лице Н.Н.(1988) из Земуна, Република Србија, које је на основу Расписа о трагању Полицијске управе Бања Лука, од стране припадника Граничне полиције БиХ лишено слободе у Сарајеву због сумње да је извршило за сада утврђених девет кривичних дјела „Тешка крађа“, на подручју града Бање Луке, причинивши материјалну штету од преко 100.000 КМ.

        Наиме, након запримљених пријава у временском периоду од јуна до августа 2018. године, да су извршена кривична дјела у васпитно-образовним установе, спортском клубу, вјерском објекту и другим објектима на подручју Града Бање Луке, полицијски службеници су извршили детаљну анализу прикупљених трагова са лица мјеста и доказа, те у координацији са Окружним јавним тужилаштвом Бања Лука, завели акцију кодног назива „Снимач“ која је резултирала утврђивање идентитета осумњиченог. 

      Лице се сумњичи да је употребом подесног предмета и физичке снаге, савладало препреке, улазило у унутрашњост објеката одакле је отуђило новац, као и друге предмете. Код њега је пронађен дио отуђеног новца у различитим валутама, и предмети који могу послужити као доказ у кривичном поступку. Полицијски службеници ће наставити рад са циљем утврђивања његове повезаности у извршењу других имовинских кривичних дјела извршених на подручју Полицијске управе Бања Лука.

Према лицу лишеном слободе све даље мјере и радње предузимаће се по инстукцији поступајућег тужиоца Окружног јавног тужилаштва Бања Лука.