Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Сервисне информације | Информисање јавности » Сервисне информације

Полицијски службеници Полицијске управе Бања Лука предузимају све мјере и радње на расвјетљавању напада на новинара РТВ БН

| Бања Лука | Понедељак, 27. август 2018.

 

Полицијски службеници Полицијске управе Бања Лука предузимају све мјере и радње на расвјетљавању напада на новинара РТВ БН, В.К. (1982) који се догодио синоћ, у Бања Луци.

Дана 26.08.2018. године, око 20,45 часова, полицијски службеници Полицијске управе Бања Лука, поступили су по пријави да су два маскирана лица, у Бања Луци, у улици Бановић Стархиње, физички напала В.К. (1982) из Бања Луке, новинара РТВ БН, ком приликом су му нанесене тјелесне повреде у предјелу главе.

Повријеђено лице је медицински збринуто у Универзитетско клиничком центру Републике Српске.

Полицијски службеници Полицијске управе Бања Лука су одмах, у присуству дежурног Окружног јавног тужиоца приступили вршењу увиђаја на лицу мјеста који је окончан у ноћним часовима, те се интензивно предузимају и друге истражне мјере и радње на расвјетљавању овог кривичног дјела.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске најоштрије осуђује сваки вид насилничког понашања усмјереног према новинарима.