Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Од 06. септембра на подручју Полицијске управе Бања Лука уређај за мјерење брзине кретања „Дуал“

| Бања Лука | Сриједа, 05. септембар 2018.


Обавијештавамо грађане да је од  06. до 30. септембра 2018.године на путевима које су у оперативној надлежности Полицијске управеБања Лука (Бања Лука, Лакташи, Прњавор, Котор Варош, Челинац) радарска контрола путем система „Дуал''.Овај систем подразумјева евидентирање брзине без присуства полицијских службеника и без заустављања возача.

Наведени радарски систем евидентира брзину на обе саобраћајне траке, како у дневним тако и у ноћним условима саобраћаја. Уређај истовремено детектује више возила у прекршају и омогућава контролу различитих ограничења за различите категорије возила.

Битно је напоменути да уређај посједује меморију на коју полицијски службеник не може да утиче, чиме се елиминише могућност корупције.

Возачима који су починили прекршај евидентиран „Дуал'' радаром, обавјештење о учињеном прекршају доставља се на пријављену адресу пребивалишта.

Полицијска управа Бања Лука апелује на возаче моторних возила да приликом учествовања у саобраћају поштују саобраћајна правила и прописе, нарочито оне који се односе на ограничења брзине кретања возила те да одговорним понашањем заштите себе, а и друге учеснике у саобраћају.