Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Превентивне активности поводом републичке акције ,,Заштитимо дјецу у саобраћају“

| Градишка | Петак, 14. септембар 2018.Поводом  реализације акције ,,Заштитимо дјецу у саобраћају“, коју спроводи Министарство унутрашњих послова Републике Српске,  полицијски службеници Полицијске управе Градишка, су у протеклом периоду у више основних школа на подручју општина Градишка и Србац, одржали превентивно-едукативна предавања ученицима првих разреда на тему безбједног учешћа пјешака и бициклиста у саобраћају.
Полицијски службеници су ученицима, који први пут самостално учествују у саобраћају, одржали предавање како безбједно и правилно учествовати у саобраћају уз поштовање основних саобраћајних прописа којих треба да се придржавају, а како би спријечили могућност настанка опасности и угрожавања себе и других учесника у саобраћају.
Такође, у склопу наведене акције, утоку протеклог периода на подручју Полицијске управе Градишка, реализована је акцијапојачане контроле учесника у саобраћају са акцентом на контроли техничке исправности аутобуса за превоз ученика и алкохолисаности возача истих.
Током наведене акције, полицијски службеници Полицијске управе Градишка извршили су контролу 38 аутобуса за превоз ученика, којом приликом су 3 аутобуса искључена из саобраћаја.
Полицијски службеници извршили су алкотестирање 27 возача аутобуса, којом приликом није утврђено присуство алкохола у организму ни код једног возача.
Полицијска управа Градишка још једном апелује на све возаче моторних возила на максималан опрез у вожњи, нарочито у близини школских објеката, а родитељи да дјецу подсјете наосновна правила понашања у саобраћају, као и на посљедице које могу наступити у случају непоштовања саобраћајних правила и прописа.