Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Полицијски службеници реализују активности по акцији „Заштитимо дјецу у саобраћају“

| Приједор | Петак, 14. септембар 2018.


У наставку реализације акције „Заштитимо дјецу у саобраћају“, коју спроводи Министарство унутрашњих послова Републике Српске, у временском периоду од 11.09.2018. до 13.09.2018. године, полицијски службеници Полицијске управе Приједор, одржали су едукативна предавања на тему безбједног и правилног учешћа дјеце у саобраћају.

Едукативна предавања одржана су у Основним школама „Доситеј Обрадовић“ у Приједору, „Вук Караџић“ у Омарској и „Јован Дучић“ у Ламовитој, а с циљем да се најмлађи ученици на једноставан начин, прилагођен њиховом узрасту, поуче о основним саобраћајним правилима као и о опасностима које пријете приликом учествовања у саобраћају.

У наставку активности, предавања су одржана су и у Основној школи ''Петар Мећава'' у Костајници, гдје је за ученике првих разреда, осим едукативних теоријских предавања, одржана и практична настава на пјешачком прелазу. Овим активностима најмлађим учесницима у саобраћају приказан је правилан начин учествовања у саобраћају уз поштовање основних саобраћајних прописа којих треба да се придржавају како би спријечили могућност настанка опасности и угрожавања себе и других учесника у саобраћају.

Полицијски службеници полицијске управе Приједор, и у наредном периоду, наставиће са реализацијом наведених активности а с циљем заштите ученика те подизања свијести о потреби опрезног и правилног учешћа у саобраћају.

Овом приликом апелујемо на све учеснике у саобраћају да с појачаном пажњом учествују у саобраћају, а посебно на возаче, да брзину кретања прилагоде условима пута, нарочито на путним правцима на којима се у већем броју крећу ученици као и у непосредној близини школских установа.