Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Полицијски службеници ПС Теслић за око 450 ученика одржали предавања на тему безбједног и правилног учешћа малишана у саобраћају

| Добој | Петак, 14. септембар 2018.

 

Полицијски службеници Полицијске станице Теслић, поводом  реализације акције ,,Заштитимо дјецу у саобраћају“, а у склопу пројекта „Рад полиције у заједници“, у периоду од 10.-14.09.2018. године, за око 450 ученика нижих разреда, одржали су предавања на тему безбједног и правилног учешћа дјеце у саобраћају. Предавања су одржана у основним школама на подручју општине Теслић и то: „Петар Петровић Његош“, „Вук Караџић“ Теслић, „Иво Андрић“ Ђулић, „Доситеј Обрадовић“ Блатница, „Петар Кочић“ Угодновић, „Стеван Душанић“ Прибинић, „Јеврем Станковић“ Чечава и централној и подручној школи „Вук Караџић“ Витковци.

            Приликом наведених предавања ученици су упознати  како да безбједно и правилно учествују у саобраћају уз поштовање основних саобраћајних прописа којих треба да се придржавају, а како би спријечили могућност настанка опасности и угрожавања себе и других учесника у саобраћају. Такође, истима је посебно скренута пажња  како на безбједан начин да прелазе улицу и крећу се коловозом, те како правилно да учествују у саобраћају као бициклисти али и као путници у возилу.

Наведене активности полицијски службеници предузмају у циљу унапређења знања најмлађих учесника о правилима у саобраћају.

  Полицијска управа Добој  апелује на возаче да возе са повећаном опрезношћу, те да смање брзину кретања возила,посебно у близини школа и на путним правцима на којима се крећу ученици, како би се заштитили најмлађи учесници у саобраћају.