Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Лажним представљањем и преваром прибавио материјалну корист у износу од око 2.600,00 КМ

| Бања Лука | Сриједа, 31. октобар 2018.

        Полицијски службеници Полицијске управе Бања Лука, поступањем по запримљеним пријавама да је извршено више кривичних дјела „Превара“, на подручју Бање Луке и Лакташа, на основу оперативних и истражних мјера и радњи идентификовали су лице иницијала Н.В. (1989) из Цазина.
        Лице се сумњичи да је у временском периоду од септембра до октобра 2018. године извршило шест кривичних дјела, од којих четири кривична дјела  „Превара“ и два кривична дјела „Лажно представљање“, на начин да је претходно договарао продају возила са оштећенима, узимао аванс од њих као гаранцију да возило неће бити продато другим лицима, а свој кредибилитет потврђивао лажно представљајући се као овлашћено службено лице.  
        Осумњичени оштећенима није продао возила за коју услугу је узимао аванс, већ је за себе стекао противправну имовинску корист у износу од око 2.600,00 КМ.
        О свим чињеницама обавјештен је дежурни окружни јавни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука који је наложио да се у редовној процедури достави извјештај против Н.В. за поменута кривична дјела. Рад
на утврђивању евентуалне повезаности Н.В са извршењем других кривичних дјела је у току.