Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Слободе лишена четири лица због кријумчарења лица

| Источно Сарајево | Четвртак, 08. новембар 2018.

Полицијски службеници Полицијске станице Чајниче су 07.11.2018.године у 00,45 часова, приликом обиласка путне комуникације Чајниче-Метаљка у мјесту Влаота, општина Чајниче, пронашли путничка возила „Passat 6“ i „Audi А6“ те затекли лица В.О., В.Д., П.М. и С.Н. за која се сумња да су извршила кривично дјело Кријумчарење лица.

Наиме, приликом проналаска горе поменутих возила поред истих је пронађено и осам лица, од којих је утврђено да су четири лица мигранти из Ирака и Алжира који су илегално прешли државну границу, а која су приликом доласка полицијских службеника у мјесто Влаота, кренула у бјекство у шуму, а преостала четири лица у оба поменута возила, са којим су се повећаном брзином удаљили у правцу граничног прелаза Метаљка.

О догађају је обавјештен дежурни тужилац Тужилаштва БиХ, који је сагласио да се предузму све мјере и радње на утврђивању чињеница и прикупљању доказа за кривично дјело Кријумчарење лица, те да се одузму предмети који ће бити предмет вјештачења.

Пронађени илегални мигранати исти дан предати су на даље поступање припадницима Граничне полиције БиХ-теренска јединица Хум у Фочи, на даљи рад и поступање са истима, док ће по комплетирању предмета против лица В.О., В.Д., П.М. и С.Н. бити поднесен Извјештај о почињеном кривичном дјелу Кријумчарење лица.