Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Појачана контрола саобраћаја на подручју ПУ Добој

| Добој | Четвртак, 08. новембар 2018.

У циљу побољшања укупног стања безбједности саобраћаја, полицијски службеници Полицијске управе Добој су у периоду од 01. до 05.11.2018. године, на подручју које оперативно покрива Полицијска управа Добој, реализовали републичку акцију појачане контроле учесника у саобраћају усмјерену на контролу брзине кретања возила и присуство алкохола у организму код возача моторних возила.

Током акције контролисано је 886 учесника у саобраћају. Током наведеног периода, 286 возача је прекорачило брзину кретања моторних возила, а од тога је 239 возача  прекорачило брзину кретања од 11 до 20 km/h, 39 возача је прекорачило брзину кретања од 21 до 30 km/h, док је осам возача прекорачило брзину преко 31 km/h.

Алкотестирано је 597 возача док су два возача одбила да се подвргну алкотестирању. Због управљања возилом под дејством алкохола из саобраћаја су искључена и санкционисана 93 возача, од којих је 11 лишено слободе.

Контрола саобраћаја је нарочито била појачана на мјестима и дионицама путева на којима је евидентиран највећи број саобраћајних незгода са посљедицама по лица. 

Полицијска управа Добој ће и у наредном периоду проводити активности у циљу побољшања укупног стања безбједности на путевима који су оперативној надлежности ове управе.

Вожња у алкохолисаном стању заједно са другим факторима, уз развијену већу брзину кретања возила, један je од најчешћих узрока саобраћајних незгода које могу бити кобне за све учеснике саобраћају.

Полицијска управа Добој апелује на грађане да савјесно и одговорно учествују у саобраћају, да се придржавају законских прописа и услова на путу, те да не конзумирају алкохол прије и за вријеме учествовања у саобраћају.