Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Расвијетљено кривично дјело Разбојништво почињено над сиријским држављанима

| Фоча | Четвртак, 08. новембар 2018.

Полицијски службеници Полицијске управе Фоча су након предузетих криминалистичких мјера и радњи из своје надлежности расвјетлили кривично дјело Разбојништво које је пријављено 05.11.2018. године око 20,45 часова, које је почињено од стране два НН лица над држављанима Сирије S.A.A. и S.A.A. у мјесту Драгочава, општина Фоча.

Оштећена лица су пријавила да су их два НН лица  насилно уз употребу оружја увукли у ПМВ „Passat“, те им уз пријетњу оружјем отуђили око 2.000,00 Еура и мању суму конвертибилних марака, те три мобилна телефона након чега су им нанијели тјелесне повреде у предјелу цијелог тијела, а потом их са возилом одвезли са подручја Фоче у мјесто Брод на Дрини.

О догађају је обавјештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Требиње, који је наредио да се предузму све мјере и радње на документовању и расветљавању кривичног дјела Разбојништво.

Након предузетих одговарајућих оперативних мјера и радњи полицијски службеници пронашли су извршиоце наведеног кривичног дјела И.С. и П.П. из Фоче, над којима ће бити извршена криминалистичка обрада, а након документовања, надлежном тужилаштву против истих биће поднесен Извјештај о почињеном кривичном дјелу.