Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Реализована акција појачане контроле саобраћаја на подручју ПУ Источно Сарајево

| Источно Сарајево | Четвртак, 08. новембар 2018.

Полицијски службеници Полицијске управе Источно Сарајево су у периоду од 01. до 05.11.2018. године, реализовали републичку акцију појачане контроле учесника у саобраћају усмјерену на контролу брзине кретања возила и присуство алкохола у организму код возача моторних возила.

Током акције контролисано је 574 учесника у саобраћају, 160 возача је прекорачило брзину кретања моторних возила, а од тога је 131 возач прекорачио брзину кретања од 11 до 20 km/h, 20 возача је прекорачило брзину кретања од 21 до 30 km/h, док је девет возача прекорачило брзину преко 31 km/h.

Алкотестирано је 213 возача од којих је један возач одбио да се подвргне  алкотестирању. Због управљања возилом под дејством алкохола из саобраћаја је искључено 25 возача од којих су три возача лишена слободе.

Полицијска управа Источно Сарјево апелује на све учеснике у саобраћају да се одговорно понашају и поштују саобраћајне прописе, а посебно да своју брзину прилагоде стању и условима на путу, те да не конзумирају алкохол прије и за вријеме учествовања у саобраћају.

Полицијска управа Источно Сарајево ће и у наредном периоду проводити активности са циљем побољшања укупног стања безбједности саобраћаја.