Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

У Љубињу одузето 5.500 паклица цигарета

| Требиње | Понедељак, 19. новембар 2018.

      Полицијска станица Љубиње је у суботу, 17. новембра 2018. године, након прикупљених оперативних сазнања да се лице иницијала С.Д. (1984) бави недозвољеном трговином акцизне робе, у мјесту Тјесни кланац, општина Љубиње зауставила путнички аутомобил марке „Renault“, тип „KA05“ којим је управљало наведено лице, а у коме је пронађено 5.500 паклица цигарета различитих марки.
     Извршеним визуелним прегледом на задњем сједишту и у пртљажнику уочене су паклице цигарета.
      Након консултација са дежурним тужиоцем Окружног јавног тужилаштва у Требиње извршено је одузимање паклица цигарета у укупној количини од 5.500 паклица, малопродајне вриједности од око 13.500,00КМ. Осумњичено лице за акцизну робу није посједовало купопродајни рачун, нити паклице имају акцизну маркицу.
     Након комплетирања предмета Окружном јанвом тужилаштву у Требињу ће бити достављен извјештај против лица иницијала С.Д. (1984) због постојања основа сумње да је починило кривично дјело „Недозвољена трговина“.
     За десет мјесеци Полицијска управа Требиње је укупно евидентирала 30 кривичних дјела „Недозвољена трговина“ гдје је одузела 196.347паклица цигарета разних марки у укупној вриједности 473.350,00КМ и 153,5 кг резаног дувана.
       Полицијска управа Требиње ће и у наредном периоду да релаизује појачане мјере и радње на сузбијању кривичног дјела Недозвољена трговина.