Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Извјештај за злоупотребу службеног положаја или овлашћења

| Бања Лука | Понедељак, 19. новембар 2018.

 Управа криминалистичке полиције Министарства унутрашњих послова Републике Српске поднијела је Окружном јавном тужилаштву Бањалука извјештај против Д.Н. због постојања основа сумње да је починио кривично дјело  „Злоупотреба службеног положаја или овлашћења“.
           Лице Д.Н. је у својству одговорног лица, директора Ветеринарског института „Др Васо Бутозан“ у мају 2013. године у поступку јавне набавке путем преговарачког поступка, без објаве обавјештења за доставу понуда, закључио Уговор о испоруци апарата аутоклав-лабораторијски парни стерилизатор, који је плаћен из кредитних средстава Инвестиционо-развојне банке РС, по цијени од 273.780 КМ са предузећем „ПТМ Б“д.о.о. Бијељина.
          Наиме, предузеће „ПТМ“д.о.о.Шабац (оснивач„ПТМ Б“д.о.о. Бијељина) са којим није вршен преговарачки поступак, увезло је овај уређај од предузећа „
Icom Trade HK Limited“ из Хонг Конга по цијени од 59.100 евра.
          На овај начин, Д.Н. је прекорачио своја овлаштења и прибавио противправну имовинску корист предузећу „ПТМ“д.о.о.Шабац у износу од 113.100 КМ, и за тај износ оштетио Јавну установу Ветеринарски институт „Др Васо Бутозан“.