Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Разбојништво у Модричи

| Модрича | Четвртак, 29. новембар 2018.

      Полицијски службеници Полицијске станице Модрича, предузимају оперативне и истражне мјере и радње са циљем расвјетљавања кривичног дјела „Разбојништво“, које је извршено 28.11.2018. године, око 16,50 часова, над радницом апотеке у Модричи.
      Напознато лице је уз пријетњу употребе ватреног оружја од раднице отуђило новац у износу од око 500 КМ, након чега се удаљило у непознатом правцу.
О наведеном је обавијештен дежурни тужилац Окружног јавног тужилаштва Добој.
      Полицијски службеници Полицијске управе Добој предузимају интезивне и опсежне мјере и активности у циљу откривања, онемогућавања и одвраћања од извршења  кривичних дјела разбојништва, али и других кривичних дјела и противправних понашања. Наведене мјере обухватају провођење оперативне обраде и криминалистичке контроле лица, објеката и простора, појачани надзор и  контролу лица и превозних средстава, појачано присуство и видљивост полицијских службеника на мјестима са идентификованим повишеним безбједносним ризиком, информисање и савјетовање пословних субјеката и грађана, те сарадњу и размјену информација са другим полицијским управама и кантоналним министарствима унутрашњих послова.
      Полицијска управа Добој још једном апелује на све субјекте (правна и физичка лица) која послују готовим новцем и другим вриједностима да предузму потребне мјере безбједности усмјерене на смањење ризика и заштиту запослених. У том правцу полицијски службеници ће интензивирати надзор над примјеном Закона о мјерама безбједности у пословању готовим новцем и другим вриједностима („Службени гласник Републике Српске“ број 33/15), а нарочито примјену основних безбједносних мјера прописаних чланом 6. и превентивних мјера прописаних чланом 7. наведеног закона.