Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Од понедјељка контрола посједовања зимске опреме, техничке исправности возила и затамњености стаклених површина на моторним возилима

| Бања Лука | Петак, 30. новембар 2018.

      Полицијски службеници Министарства унутрашњих послова Републике Српске у наредном периоду спровешће акцију појачане контроле учесника у саобраћају, са акцентом на посједовање зимске опреме и техничку исправност моторних возила, као и на затамњеност стаклених површина на моторним возилима.
      Подсјећамо возаче да од 15. новембра ове до 15. априла сљедеће године, без обзира на временске услове, сва моторна возила морају имати одговарајућу зимску опрему и морају је користити без обзира на временске услове.
      Такође, напомињемо да се стакла на возилу не смију на било који начин додатно затамњивати у односу на фабричку уградњу. Изузетно, могу се додатно затамнити бочне стаклене површине моторних возила иза леђног наслона сједала возача и сувозача, хомологираним фолијама, без рефлексије.
      Полицијски службеници МУП-а Републике Српске су у првих десет мјесеци ове године, због техничке неисправности из саобраћаја искључили 1.332 возила.
Апелујемо на возаче моторних возила да провјере исправност својих возила и да све уочене неправилности благовремено отклоне, те да се придржавају прописа којима је дефинисана обавеза употребе зимске опреме како би своју безбједност и безбједност других учесника у саобраћају подигли на виши ниво.