Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Смањен број кривичних дјела за 40,6%

| Мркоњић Град | Петак, 30. новембар 2018.

      У Полицијској управи Мркоњић Град, данас 30.11.2018. године, одржана је редовна конференција за новинаре поводом презентовања резултата рада за мјесец октобар 2018. године. Конференцији су присуствовали начелник Полицијске управе Милан Милекић, замјеник начелника Полицијске управе Бранислав Караулац, начелник Oдјељења полиције Горан Рољић и начелник Одјељења криминалистичке полиције Војислав Томић.
         Уводним излагањем, присутнима се обратио начелник Полицијске управе Мркоњић Град Милан Милекић који је истакао да у октобру мјесецу 2018. године није било извршених кривичних дјела која би својим посљедицама изазвала веће узнемирење јавности као што су убистава и разбојништава, као ни кривичних дјела у вези са отуђењем моторних возила. Такође, није било евидентираних случајева нарушавања јавног реда и мира у већем обиму, као ни саобраћајних незгода са смртно страдалим лицима.
         Начелник је истакао да је у посматраном периоду евидентирано 19 кривичних дјела, мање за 13 кривичних дјела или 40,6% у односу на исти период претходне године. Сва евидентирана кривична дјела су из области кривичних дјела општег криминалитета. Коефицијент укупне расвијетљености свих кривичних дјела износи 89,47%, а коефицијент расвијетљености кривичних дјела по непознатом извршиоцу износи 66,66%.
        У октобру мјесецу 2018. године евидентирано је 13 случајева нарушавања јавног реда и мира. Том приликом евидентирано је 17 прекршаја, гдје се огледа смањење за 20 прекршаја или 54,1% у односу на исти период претходне године. Прекршаје је починило 17 лица од којих су два повратника, док није било евидентираних малољетника као починиоца прекршаја. Није било евидентираних прекршаја са пет и више лица.
         Што се тиче безбједности саобраћаја, начелник је истакао да су евидентиране 33 саобраћајне незгоде. Евидентирано је осам саобраћајних незгода са настрадалим лицима и 25 са материјалном штетом. У посматраном периоду није било евидентираних саобраћајних незгода са погинулим лицима, док су евидентиране три саобраћајне незгоде са тешко повријеђеним лицима и пет са  лакше повријеђеним лицима.
     Начелник Милекић је подсјетио све возаче, учеснике у саобраћају,  да у периоду од  15. новембра текуће године до 15. априла наредне године, морају на моторним возилима имати одговарајућу зимску опрему и морају је користити без обзира на временске услове.
      У циљу побољшања стања у области  безбједности саобраћаја апелујемо  на возаче да поштују законске обавезе у погледу посједовања и коришћења зимске опреме, те да у саобраћају учествују са технички исправним возилима и тако заштите себе, али и друге учеснике у саобраћају.