Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Сервисне информације | Информисање јавности » Сервисне информације

Активности ПУ Добој поводом обиљежавања Мјесеца борбе против болести зависности

| Добој | Четвртак, 06. децембар 2018.

Поводом обиљежавања Мјесеца борбе против болести зависности полицијски службеници Полицијске управе Добој, су данас 06.12.2018. године, у улици Светог Саве у Добоју, вршили подјелу летака под називом „Игра у којој увијек губиш“.

Летак садржи основне информације о штетном дјеловању најчешће употребљаваних дрога и посљедицама које настају по човјеков организам, начинима правовременог препознавања првих симптома код лица која конзумирају наркотике, као и практичне савјете родитељима о могућностима превазилажења проблема младих људи .

Полицијски службеници ПУ Добој су током текуће године, спровели двије оперативне акције кодних назива „Кафе“ и „Меган“, у којима је лишено слободе седам лица и за све је одређена мјера притвора.

За једанаест мјесеци 2018. године, на подручју Управе одузето је укупно 1,312 gr кокаина, 6 kg и 615,086 g марихуане, 327,664 g амфетамина, 18 стабљика канабиса, 1996 комада сјеменки канабиса, 60 комада екстазија и 28 комада медицинске дроге.

Такође, полицијски службеници свих организационих јединица на подручју Управе ће током мјесеца децембра наставити са превентивним активностима поводом обиљежавања Мјесеца борбе против болести зависности.

Полицијска управа Добој ће и у наредном периоду наставити са спровођењем превентивних и репресивних активности усмјерених на откривању свих облика противправних радњи које се односе на набављање, стављање у промет и конзумирање опојних дрога.