Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Сервисне информације | Информисање јавности » Сервисне информације

Полицијска управа Требиње обиљежила Међународни мјесец борбе против болести зависности

| Требиње | Четвртак, 06. децембар 2018.

Полицијски службеници Полицијске управа Требиње су данас, 06. децембра 2018. године у источој Херцеговини обиљежили Међународни мјесец борбе против болести зависности подјелом летака под називом „Игра у којој увијек губиш“.

Међународни мјесец борбе против болести зависности траје од 15. новембра до 15. децембра 2018. године и обиљежава се сваке године. Полицијски службеници настоје да превентивним активностима кроз цијелу годину, не само кроз један мјесец укажу на болести зависности, прије свега настоје да кроз предавања утичу на средњошколце и на њихов ниво знања о штетности свих болести зависности с акцентом на злоупотребу опојних средстава и алкохола, како појединачно тако и у комбинацији. Болести зависности су узрок чињења и многих кривичних дјела, што је још један разлог да се у овој области више дјелује превентивно него репресивно.

За 11 мјесеци 2018. године, Полицијска управа Требиње је евидентирала укупно 109 случајева злоупотребе опојних дрога: 17 кривичних дјела и 92 прекршаја. Укупна одузета колична је: око 90 кг опојне дроге марихуане, 263 г кокаина, 199 г амфетамина и мање количине опојних дрога хероина и екстазија.