Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Пoлицијска управа Бијељина спроводи кампању у вези употребе пиротехничких средстава

| Бијељина | Уторак, 18. децембар 2018.

      Како би новогодишњи и божићни празници прошли на миран и достојанствен начин, Полицијска управа Бијељина организовала  је читав низ превентивних активности.  Једна од тих активности јесу и едукативна предавања у школско – образовним установама којом приликом ће  ученици, родитељи и наставници,  бити информисани  о могућим последицама које настају нестручним руковањем пиротехничким средствима, али и о одредбама Закона који санкционишу употребу недозвољених пиротехничких средстава.
      Петарде и остали пиротехнички реквизити нису играчке, него мале бомбе, које у дјечијим рукама могу изазвати несрећу и зато их не треба поклањати дјеци. Код 70% повреда насталих употребом пиротехнике страдају прсти руку, док опекотине лица и озљеде очију, уста и носа, те оштећење слуха, чине преосталих 30%.
      Полицијска управа Бијељина апелује на родитеље да дјецу упознају са могућим последицама нестручне употребе пиротихничких средстава, да петарде нису играчке и да не постоји безопасна пиротехника.Позивамо представнике медија да својим писаним и радио-телевизијским прилозима допринесу подизању свијести грађана о неопходности правилног руковања и поштивања законских одредби везаних за употребу пиротехничких средстава.
     
Низом превентивних активности које предузимаПолицијска управа Бијељина, желимо допринијети да предстојећи новогодишњи и божићни празници протекну у миру и без нежељених последица.