Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Осумњичени за кривично дјело „Изнуда“ и „Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“

| Приједор | Уторак, 18. децембар 2018.

Полицијски службеници Сектора криминалистичке полиције, 16.12.2018. године, лишили су слободе лица иницијала Д.Л. (1994) и Д.Р. (1993) оба из Приједора, због постојања основа сумње да су починила кривично дјело „Изнуда“ и „Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“.
        Криминалистичком обрадом утврђено је да су осумњичена лица Д.Л. и Д.Р. дана 16.12.2018. године, око 16,00 часова, дошла у мјесто Саничани, у породичну кућу власништво лица Т.Т. (1951) из Приједора, те од оштећеног на име наводног дуга према другом лицу тражила одређен новчани износ, а који им исти није предао, након чега су уз пријетњу употребе ватреног оружја, физички напала оштећеног те му нанијела лаке тјелесне повреде.
       
Приликом предузимања мјера и радњи на расвјетљавању наведених кривичних дјела код осумњиченог лица Д.Р. пронађено је и привремено одузето ватрено оружје-пиштољ и одређена количина припадајуће муниције.
       
Након криминалистичке обраде осумњичена лица су уз Извјештај о почињеном кривичном дјелу „Изнуда“ и „Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“ предата у надлежност поступајућег тужиоца Окружног јавног тужилаштва Приједор на даље поступање.