Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

У новембру мање кривичних дјела за око 18%

| Требиње | Уторак, 18. децембар 2018.

Полицијска управа Требиње је данасодржала редовну конференцију за медије на којој су представљени резултати рада у мјесецу новембру са упоредним показатељима из новембра 2017. године. Резултате рада су представили начелник Полицијске управе Требиње Жарко Лакета, начелник Сектора полиције Синиша Лакета и начелник Сектора криминалистичке полиције Бојан Дабић.
       НачелникЖарко Лакета је истакао да је стање безбједности на територији коју оперативно покрива ова Полицијска управа на задовољавајућем нивоу. Број нарушавања јавног реда и мира  и стање безбједности саобраћаја је на истом нивоу као и у новембру 2017. године, док је број кривичних дјела мањи за 18% у односу на упоредни период( новембар 2017. године).
       Начелник Сектора полиције Синиша Лакета је истакао да је у новембру 2018. године евидентирано 18 случаја нарушавања јавног реда и мира, што је мање за око 5% у односу на упоредни период 2017. године и 22 прекршаја, мање за око 8%. За учињене прекршаје поднесенoje 5 захтјева за покретање прекршајног поступка и издато 14 прекршајних налога. У истом периоду евидентирано је 37 саобраћајних незгода. Он је упутио апел на све учеснике у саобраћају да се придржавају законских прописа из области безбједности саобраћаја и да својим понашањем  у саобраћају допринесу већој безбједности саобраћаја, са нарочитим нагласком на предстојеће новогодишње и божићне празнике. Истакао је да су у циљу повећања безбједности саобраћаја настављене превентивно репресивне активности са акцентом на контролу брзине кретања возила, контролу посједовања зимске опреме у возилу, као и контролу вожње под утицајем алкохола.
       Начелник Сектора криминалистичке полиције је рекаода је Полицијска управа Требиње у новембру 2018. године, евидентирала23кривичних дјела,што је мање за пет кривичних дјела у односу на упоредни период. Од укупног броја кривичних дјела по познатом учиниоцу пријављено је 17 кривичних дјела, док је по непознатом учиниоцу шест. Расвјтљено је осам кривичних дјела из текућег периода. Од укупно пријављених 23 лица, четири су малољетника и 12 повратници.