Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

У пола сата два лица лишена слободе због ометања државних органа у вршењу јавних функција

| Градишка | Уторак, 08. јануар 2019.

       Полицијски службеници Полицијске станице Градишка, 05.01.2019. године, око 22,50 часова, лишили су слободе лице иницијала М.М. (1986) из Градишке због почињеног прекршаја из члана 24. Закона о јавном реду и миру (Ометање државних органа у вршењу јавних функција).
      Наиме, лице се управљајући путничкимаутомобилом марке „Mercedes“ није зауставило на знак „Стоп“ полицијског службеника, те је кроз прозор путничког аутомобила упућивало погрдне ријечи полицијским службеницима. По заустављању истог у Улици Војводе Мишића,  лице је наставило са вријеђањемполицијских службеника, након чега се  оглушило о издато наређење истих, а извршеним алкотестирањем лица утврђено је присуство алкохола у организму.
      Исте вечери, око 23,20 часова, у просторије Полицијске станице Градишка, приступило је лице П.Д. (1999) из Градишке, те нарушилојавни ред и мир виком и галамом, упућујући полицијским службеницима разне погрде ријечи, након чега се иста оглушила о издато наређење полицијских службеника да престане са нарушавањем јавног реда и мира. Због почињеног прекршаја из члана 24. Закона о јавном реду и миру ( Ометање државних органа у вршењу јавних функција) П.Д. лишена је слободе, те извршеним алкотестирањем код исте је утврђено присуство алкохола у организму.
      По комплетирању предмета против М.М. слиједи подношење Захтјева за покретање прекршајног поступка Основном суду Градишка због почињених прекршаја из области Закона о јавном реду и миру и Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ, а против лица П.Д. због почињеног прекршаја из области Закона о јавном реду и миру.
       Полицијска управа Градишка осуђује било какав вид вријеђања и напада на полицијске службенике  и позива грађане да се уздрже од оваквих или сличних понашања.