Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Предсједница Републике Српске одликовала златном медаљом за храброст полицијске службенике МУП-а Републике Српске

| Бања Лука | Сриједа, 09. јануар 2019.

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић поводом 9. јануара – Дана Републике Српске, одликовала је за посебан допринос у спашавању људских живота и материјалних добара, као и за испољену личну храброст златном медаљом за храброст полицијске службенике Сифета Окића, Драгана Самарџића И Његоша Ђекановића.

Подсјећамо да је полицијски службеник Полицијске станице Бања Лука – Лазарево Његош Ђекановић 29. oктобра спасио мушкарца који је скочио у Врбас са моста у Слатинској улици; полицијски службеник Полицијске управе Требиње Драган Самарџић 04. јуна спасио дјецу из талачке ситуације; док је полицијски службеник Полицијске станице Добој 2 Сифет Окић заједно са колегом 01. јануара брзом реакцијом из ријеке Спрече извукао три лица, која су претходно аутомобилом слетјела у ријеку.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач организовао је 24. децембра традиционални пријем за храбре полицијске службенике, који су у току 2018. године ризикујући своје животе спасавали животе и имовину других, те уручио захвалницу овим полицијским службеницима и још 16 њихових колега.