Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Сервисне информације | Информисање јавности » Сервисне информације

Приликом расвјетљавања кривичног дјела пронађена и одузета већа количина оружја и експлозивних материја чије држање грађанима није дозвољено

| Добој | Уторак, 15. јануар 2019.

      Полицијски службеници Полицијске станице Добој 2, 14.01.2019. године, идентификовали су лице В.Ђ. (2000) са подручја града Добоја, које је истог дана изa поноћи са ватреним оружјем нанијело оштећења на електро-напојној односно контакт мрежи, усљед чега је дошло до обуставе жељезничког саобраћаја  на лијевом колосијеку за возове, који саобраћају на релацији Маглај-Добој.
      Истог дана на подручју града Добоја извршен је претрес стана и других просторија власништво лица Љ.Ђ. а које користи лице В.Ђ., приликом чега је  пронађен и одузет пушко-мит
раљез, са три оквира за муницију, 140 комада различите муниције и оквири за аутоматску пушку без муниције.       
      Оперативним сазнањима утврђено је да је лице В.Ђ. од лица М.С. са подручја града Добоја узело аутоматску пушку 13.01.2019. године, те да је исту вратило другог дана у подневним часовима. Код лица М.С је пронађена и одузета аутоматска пушка као и три оквира за муницију, гдје се у једном оквиру налазило девет комада муниције.

      Такође, истог дана на основу наредбе Основног суда Добој извршен је претрес стана и других просторија које користи лица М.С., приликом чега је пронађена и одузета једна аутоматска пушка, једна преправљена пушка „Шпагин“, ручни бацач ракета, 1689 комада различите пушчане муниције, три тромблонска метка, три ручне бомбе и четири комада тротилског експлозива.

      Након комплетирања и документовања предмета, против лица В.Ђ. ће Окружном јавном тужилаштву Добој бити достављен Извјештај за извршено кривично дјело „Оштећење или уништење јавних уређаја“ и кривично дјело „Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“, док ће против лица М.С., Љ.Ђ. и М.С. бити достављен Извјештај за извршено кривично дјело „Недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја“.