Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Апел возачима – Почиње друго полугодиште школске 2018/2019. године

| Добој | Петак, 18. јануар 2019.

      Полицијска управа Добојупућује апел возачима моторних возила да буду максимално опрезни приликом вожње у близини школа и путева у насељеним мјестима који воде у правцу образовних установа с обзиром дa од понедељка21.01.2019. године, почиње друго полугодиште школске 2018/2019. године,када ће на улицамабити присутан већи број дјеце школског узраста.
       Како би се повећала безбједност ученика  биће обезбјеђено појачано присуство полиције у близини школских објеката и на путним правцима којима се креће већи број дјеце школског узраста.    
         Полицијски службеници ће вршити и појачану контролу саобраћаја
 усмјерену на  брзину кретања возила, поштивање односа возач – пјешак и техничку исправност аутобуса којима се врши превоз ученика. У близини школа појачаће се активности на санкционисању свих других прекршаја који могу да угрозе безбједност дјеце.
        Полицијски службеници Полицијске управе Добој, у координацији са директорима и педагозима школа наставиће са едукацијом ученика о саобраћајним правилима и прописима, а све у циљу стварања културних навика у саобраћају код млађе популације.