Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Активности полицијских службеника поводом почетака другог полугодишта школске 2018/2019

| Бијељина | Петак, 18. јануар 2019.

      Почетак другог полугодишта у понедељак 21.јануара,  школске 2018/2019  године,   и повећано присуство великог броја школске дјеце како у зонама школа тако и на трасама кретања, намеће обавезу појачаног ангажовања радника полиције у циљу заштите ове структуре учесника у саобраћају.
      С тим у вези, полицијски службеници  Полицијске управе Бијељина појачано ће вршити контролу саобраћаја са акцентом на брзину кретања возила, поштовање односа возач – пјешак и техничке исправности аутобуса којима се врши превоз ученика. Такође, интензивираће се рад специјалног возила - Паук који ће уклањати  непрописно паркирана возила у зонама школа, посебно у зонама пјешачких прелаза, а санкционисаће се и остали прекршаји који могу да угрозе безбјeдност најмлађих учесника у соабраћају.
      Подсјећамо да је са почетком школских активности, повећано присуство полицијских службеника у близини образовних установа као и на путним правцима којим ће се кретати већи број школске дјеце, а све у циљу побољшања општег нивоа безбједности у саобраћају, а посебно безбједности дјеце школског узраста који самостално учествују у саобраћају.
      Полицијска управа Бијељина, овом приликом апелује, сви учесницима у саобраћају нарочито возачима, да у току школске године обрате већу пажњу на брзину кретања моторних возила. Брзина би требала бити таква да возач у свако вријеме може зауставити своје возило.