Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Возачи опрез, школарци су на улицама!

| Источно Сарајево | Петак, 18. јануар 2019.

      С обзиром да у понедјељак 21.01.2019. године почиње друго полугодиште школске 2018/2019. године и да се очекује повећан број школараца на улицама, Полицијска управа Источно Сарајево апелује на возаче да буду опрезни,  да смање брзину кретања својих возила поготово када се налазе у близини школских објеката, те поштују саобраћајна правила и прописе како не би дошло до нежељених посљедица.
      Полицијске активности  огледају  се у појачаном  раду и присуству полиције у урбаним зонама у близини школских објеката, те појачаној контроли саобраћаја са акцентом на брзину кретања возила.     
      Такође,  полицијски службеници ће са почетком наставе у школама,  вршити појачане контроле техничке исправности аутобуса којима се врши превоз ученика, као и контролу и санкционисање возача који буду  непрописно  паркирали своја возила  у  зонама око школа, вртића и пјешачких стаза чиме би се могла угрозити безбједност школске популације.
      Са циљем побољшања безбједности дјеце у саобраћају као и осталих учесника, ПУ Источно Сарајево ће и у наредном периоду наставити са појачаним активностима полиције на терену, те са провођењем бројних акција које доприносе заштити дјеце као најмлађе категорије учесника у саобраћају.