Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Расвјетљена кривична дјела у којима је причињена знатна материјална штета

| Бања Лука | Понедељак, 04. фебруар 2019.

      Полицијски службеници надлежних полицијских станица Полицијске управе Бања Лука, захваљујући оперативном раду те на основу прикупљених доказа, током викенда, расвјетлили су  кривична дјела „Тешка крађа“ и „Крађа“ извршена на подручју Бање Луке и два кривична дјела „Тешка крађа“ и три кривична дјела „Паљевина“ извршена на подручју Прњавора у којима је причињена материјална штета од око 15.000,00 КМ.
      Након сазнања да су извршена кривична дјела, полицијски службеници су током предузимања мјера и радњи идентификовали Д.О. из Бање Луке осумњичену да је 01.02.2019. године, извршила кривично дјело „Тешка крађа“ јер је употребом подесног алата дјеловала на балконска врата, ушла у кућу у мјесту Пискавица, одакле је отуђила новац. Дио новца је пронађен и враћен власнику.
      Даљим радом идентификован је И.П из Бање Луке, осумњичен да је 02.02.2019. године извршио кривично дјело „Крађа“  јер је искористио непажњу власника и из дворишта породичне куће у мјесту Барловци, отуђио металне предмете, погодне за даљу препродају.
      Такође, полицијски службеници су 01.02.2019. године, утврдили да се С.Ђ. из Прњавора сумњичи да је током 2018. године до 02.02.2019. године извршио укупно пет кривичних дјела од који два кривична дјела „Тешка крађа“ и три кривична дјела „Паљевина“ на подручју Прњавора. Лице се сумњичи да је употребом физичке снаге дјеловао на улазна врата угоститељског објекта у Горњим Палачковцима, ушао у унутрашњост и запалио га, као и да је запалио дрва која су била у непосредној близини викендице у истом дворишту гдје и угоститељски објекат. Даљим радом утврђено се да се С.Ђ. сумњичи да је запалио  помоћни објекат у мјесту Горњи Палачковци, као и да је употребом подесног алата дјеловао на улазна врата још једног помоћног објекта у истом мјесту,  ушао у унутрашњост, одакле је отуђио разни алат.  Описаним радњама С.Ђ. је причинио материјалну штету у износу од око 10.000,00 КМ.
      Након комплетирања предмета, против осумњичених ће, надлежном тужилаштву, бити достављен извјештај за описана кривична дјела.