Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Лишени слободе због посједовања опојне дроге

| Источно Сарајево | Понедељак, 04. фебруар 2019.

      Полицијски службеници Одјељења за организовани криминалитет и дроге, Полицијске  управе Источно Сарајево су, током викенда, у реализацији појачаних мјера и активности на спречавању и откривању кривичних дјела, лишили слободе лица иницијала А.Ћ. (1996) из Сарајева, због постојања основа сумње да је починило кривично дјело „Неовлашћена производња и промет опојних дрога“ и А.М. (1994) из Источне Илиџе, због постојања основа сумње да је починило кривична дјела „Неовлашћена производња и промет опојних дрога“и „Омогућавање уживања опојних дрога“.
      На основу наредбе Основног суда Соколац и уз сагласност тужиоца Окружног јавног тужилаштва Источно Сарајево, на двије локације, извршени су претреси станова које користе наведена лица и том приликом укупно пронађено и одузето око 220 грама суве зељасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „марихуана“, 43 грама бијеле прашкасте материје која својим изгледом асоцира на опојну дрогу „спид“, три комада таблета, које својим изгледом асоцирају на опојну дрогу екстази и двије дигиталне ваге за прецизно мјерење.
      Након комплетирања предмета, против осумњичених ће, належном тужилаштву, бити достављен извјештај за наведена кривична дјела.