Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Сервисне информације | Информисање јавности » Сервисне информације

Министарство позива Станивуковића да престане са манипулацијама и лажима

| Бања Лука | Четвртак, 14. фебруар 2019.

       Министарство унутрашњих послова Републике Српске позива народног посланика Драшка Станивуковића да престане да шири дезинформације и неистине, а све са циљем нарушавања угледа Министарства унутрашњих послова Републике Српске.
         Драшко Станивуковић је дана, 12. фебруара 2019. године на друштвеним мрежама и у јавности објавио да је разбијена шајба и пробушене гуме на његовом аутомобилу, иако је Полицијској станици Лазарево пријављено да је у улици Боже Николића у Бањалуци оштећен путнички аутомобил марке „VW Golf“ власништво Горана Станивуковићаиз Бање Луке.
           У више наврата лице је такође изјавило у јавности како лице Иван Бегић. није дана 12.02.209. године било у Полицијској станици Лазарево и да није одбило полиграфисање, што није истина. Лице Иван Бегић је приступило у ПС Лазарево 12.02. у 14,10 часова, гдје је био позван заједно са власником оштећеног возила Гораном Станивуковићем, а  у сврху узимања изјаве на околности КД „Оштећење туђе ствари“. Лице је недуго потом напустило ПС Лазарево, при томе одбивши полиграфско испитивање које му је понуђено од стране полицијског службеника, као и да да изјаву. О наведеном догађају сачињена је и службена забиљешка.
            Лице Иван Бегић је и 13.02. у 11,30 часова било у Полицијској управи Бањалука ради узимања изјаве на околности на које био позван и дан раније. Том приликом је изјавио да прихвата полиграфисање, али када је довезен до Лабораторије за полиграфисање рекао је да одбија. О свему наведеном постоји и потписана изјава лица Ивана Бегића.
           Драшко Станивуковић јуче је објавио снимак на друштвеним мрежама, а који се наводно односи на саслушање лица Ивана Бегића од стране полицијског службеника у Полицијској управи Бањалука.
          Полицијска управа Бањалука поднијеће Окружном јавном тужилаштву Бањалука извјештај против Драшка Станивуковића и Ивана Бегића за кривично дјело „Неовлаштено прислушкивање и тонско снимање“ члан 155 Кривичног законика РС. Станивуковић такође тврди да су на спорном снимку упућене јасне пријетње смрћу њему и његовом сараднику Ивану Бегићу, а на снимку се може само чути бахато понашање и непрофесионално понашање полицијског службеника. На снимку се не може утврдити да су изречене пријетње смрћу.
           О цијелом случају обавјештена је и Унутрашња контрола Службе за заштиту интегритета и законитости у раду МУП-а Републике Српске, а против полицијског службеника ПУ Бањалука, чији глас се може распознати на спорном снимку биће покренут дисциплински поступак.