Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на | Информисање јавности »

Током појачане контроле учесника у саобраћају евидентирано 125 прекршаја на подручју ПУ Зворник

| Зворник | Понедељак, 18. фебруар 2019.

      На подручју Полицијске управе Зворник, у периоду од 07. до 10. фебруара 2019. године, реализована је републичка акција појачане контроле учесника у саобраћају, са акцентом на контролу присуства алкохола иопојних дрога у организму.
      Током наведене акције, полицијски службеници Полицијске управе Зворник су контролисали 504 учесника у саобраћају, од којих је 125 санкционисано. Од укупног броја контролисаних, 358 учесника је подвргнуто контроли присуства алкохола у организму, од чега је код 40 возача утврђено присуство алкохола у организму.
       Осам возача и један пјешак су лишени слободе и задржани до истрежњења или опоравка код којих је утврђено присуство алкохола преко 1,5 g/kg или су одбили да се изврши алкотестирање.    
      Такође,
због одбијања да се изврши тестирање на присуство опојних средстава, један учесник је санкционисан.
       У циљу повећања степена безбједности саобраћаја на подручју ПУ Зворник,сличне акције биће проведене и у наредном периоду.
      Полицијска управа Зворник апелује навозаче моторних возила да поштују законске одредбе, прилагођавају вожњу условима на коловозу, да не почињу вожњу и не управљају возилом под дејством алкохола  и тако заштите себе али и друге учесникеу саобраћају.