Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

У оперативној акцији „Виторог“ слободе лишено шест лица

| Бања Лука | Уторак, 19. фебруар 2019.

      Управа за организовани и тешки криминалитет Министарства унутрашњих послова Републике Српске реализује под надзором Републичког јавног тужилаштва, Посебног одјељења за сузбијање корупције, организваног и најтежих облика привредног криминала оперативну акцију кодног назива „Виторог“ чији је циљ разбијање организоване криминалне групе која се бавила неовлаштеном прозиводњом и прометом опојне друге на подручју Републике Српске.
      У овим активностима уз подршку Полицијских управа Градишка, Бањалука и Требиње извршени су претреси на десет локација на подручју Српске, а слободе је лишено шест лица (пет лица у Градишки и једно лице у Требињу).
      У акцији „Виторог“ до сада је заплијењено 53,5 килограма опојне дроге сканк, 35 грама прашкасте материје  која својим морфолошким карактеристикама подсјећа на опојну дрогу кокаин, аутоматско оружје са припадајући оквирима и муницијом, мобилни телефони, сим картице, као и други предмети који могу послужити као доказ у кривичном поступку.
       Након завршене криминалистичке обраде лица лишена слободе биће предата уз извјештај о почињеним кривичним дјелима у надлежност Републичког јавног тужилаштва РС.
Акција „Виторог“ биће настављена и у наредном периоду, с обзиром да се дио лица налази у бјекству.