Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Општина Језеро добила видео-надзор

| Бања Лука | Уторак, 19. фебруар 2019.

       Министар унутрашњих послова Републике Српске Драган Лукач озваничио је данас са начелницом општине Језеро Снежаном Ружичић почетак рада успостављеног видео-надзора на подручју ове општине.
       Министар Лукач је рекао да је у складу са споразумом који су потписали Министарство и Општина Језеро, Општина финансирала набавку опреме за систем видео-надзора, припремила локације за инсталацију камера и набавила опрему за успостављање бежичних линкова за пренос података до Полицијске станице, док је Министарство израдило елаборат за реализацију система видео-надзора, обезбједило техничке услове и простор за смјештај опреме за надзор, снимање и архивирање снимљеног материјала у ПС Језеро.
      Он је додао
да постављене камере надгледају локалне, регионалне и магистралне путеве, као и главне објекте у општини Језеро.    
      Начелница Општине Снежанa Ружичић истакла је значај овог пројекта за безбједност свих грађаа и изразила задовољство због добре покривености Општине видео-надзором. Она је истакла 
да је ријеч о пројекту вриједном 22.000 КМ, који је Агенција за безбједност саобраћаја  суфинансирала са 9.850 КМ.
      
Систем чини 17 камера, четири комуникациона линка, видео снимач и радна станица за праћење и преглед снимака. Опрема је инсталирана на укупно шест стубова и у објекту полицијске станице.