Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Акција „Уговор“ пријављенa два лице за три кривична дјела

| Приједор | Сриједа, 13. март 2019.

      Полицијски службеници Полицијске станице Нови Град, 12.03.2019. године Окружном јавном тужилаштву Приједор, у наставку акције кодног назива „Уговор“, поднијели су извјештај против лица иницијала Д.И. (1950) из Новог Града, због постојања основа сумње да је починило кривична дјела „Неовлаштено бављење одређеним занимањем“ и „Фалисификовање или уништавање службене исправе“ и  Р.М. (1982) из Новог Града за кривично дјело „Фалисификовање или уништавање службене исправе“.
      Осуњичено лице Д.И. се терети да је у једном осигуравајућем друштву у Новом Граду неовлаштено обављао послове преузимача ризика у осигурању те је приликом сачињавања уговора о пријему робе на комисиону продају, у више случајева кривотворио потписе купаца чиме је починио наведена кривична дјела.
     Осумњичено лице Р.М. се терети да је као посредник у једном осигуравајућем друштву у Новом Граду фалсификовало потписе корисника осигурања чиме је описаном радњом починило наведено кривично дјело.
      У досадашњим активностима акције „Уговор“ Полицијска управа Приједор, Окружном јавном тужилаштву Приједор, поднијела је четири извјештаја против четири лица.