Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

На подручју Полицијске управе Бијељина 104 возача санкционисана због вожње под дејством алкохола

| Бијељина | Сриједа, 13. март 2019.

    На подручју Полицијске управе Бијељина, од 07. до 10. марта, реализована је републичка акција појачане контроле учесника у саобраћају, са акцентом на контролу присуства алкохола и опојних дрога или психоактивних лијекова у организму.
     Током наведене акције, полицијски службеници Полицијске управе Бијељина су контролисали 612 учесника у саобраћају, од којих је 104 санкционисан због алкохолисаности. Од укупног броја контролисаних, 550  учесника је подвргнуто контроли присуства алкохола у организму, од чега је код 101 возача утврђено присуство алкохола у организму.
     Дванаест  возача су лишена слободе и задржана до истрежњења или опоравка код којих је утврђено присуство алкохола преко 1,5 g/kg или су одбили да се изврши алкотестирање.
     Такође, због одбијања да се изврши тестирање на присуство опојних средстава, шест учесника је санкционисано и искључено из саобраћаја. Поред тога, евидентирано је и 176  осталих прекршаја за који су издати прикршајни налози.
     Полицијска управа Бијељина апелује навозаче моторних возила да поштују законске одредбе, прилагођавају вожњу условима на коловозу, да не почињу вожњу и не управљају возилом под дејством алкохола  и тако заштите себе, али и друге учесникеу саобраћају.