Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Едукативна предавања на тему ,,Малољетничка деликвенција и вршњачко насиље“

| Градишка | Сриједа, 13. март 2019.

     У циљу спречавања малољетничке деликвенције и вршњачког насиља, Александар Миладиновић, инспектор за полицијску обуку у Управи за полицијску обуку Бања Лука заједно са полицијским службеницима Полицијске управе Градишка, 13.03.2019. године у Културном центру у Градишци, одржао је предавање на тему ,,Малољетничка деликвенција и вршњачко насиље“,  за ученике основних и средњих школа на подручју општине Градишка.
    Циљ предавања јесте, да се ученици, информишу о спречавању вршења свих облика малољетничке деликвенције и вршњачког насиља, као и које су санкције предвиђенеза малољетне извршиоце у случају почињеног прекршаја и кривичног дјела.
     Такође, п
редавање је одржано са циљем да се ученицима укаже наопасности са којима се могу сусрести уколиконеправилноупотребљавају душтвенемреже, али и едукацијемладих на који начин да користе Facebook“ и Instagram'' и како да заштитесвојпрофилкаконебидошлодоодређенихнегативности и злоупотребаодстранедругихлица.
     Полицијски службеници Полицијске управе Градишка ће и у наредном периду наставити са едукативним предавањима на наведене теме.