Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Одржана едукативна предавања о спречавању вршњачког насиља и других облика малољетничке делинквенције

| Зворник | Четвртак, 14. март 2019.

       У склопу превентивних активности које имају за циљ спречавање вршњачког насиља и других облика малољетничкеделинквенције у основним и средњим школама, полицијски службеници Полицијске управе Зворник су, 13.03.2019. године, упросторијама Дома културе у Власеници, ученицима основних и средњих школа на подручју општине Власеница, одржали предавање на тему:„Едукација о безбједносним ризицима коришћења друштвених мрежа и другим облицима малољетничке делинквенције“.
       Предавање је одржано са циљем да се ученицима укаже на опасности са којима се могу сусрести уколико неправилно употребљавају друштвене мреже, али и са циљем едукације младих на који начин да заштите свој профил како не би дошло до одређених негативности и злоупотреба од стране других лица.
        Превентивним активностима које полицијски службеници спроводе кроз едукативна предавања, поред ученика биo je обухваћен и наставни кадар као и родитељи ученика, а све са циљем спречавања и сузбијања малољетничке делинквенције и других асоцијалних понашања.
       Прилика је искориштена да се ученици подсјете да сваку злоупотребу на друштвеним мрежама могу пријавити на бесплатан број телефона „122“, како би полицијски службеници предузели мјере и радње из своје надлежности.