Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Током превентивних активности уочено сумњиво лице код којег су пронађена средства погодна за извршење кривичног дјела

| Бања Лука | Четвртак, 14. март 2019.

       Полицијски службеници Полицијске управе Бања Лука, 13.03.2019. године око 20,00 часова, током обављања редових послова и задатака, опсервације, са циљем превенције будућих али и расвјетљавања извршених кривичних дјела, у насељу Обилићево, Бања Лука, запазили су сумњиво мушко лице, који је по уочавању полицијских службеника одбацио руксак на оближњи паркинг простор.
       Извршеним легитимисањем утврђено је да се ради о А.В. из Бање Луке, а прегледом руксака пронађена су средства погодна за извршење кривичног дјела. 
       Даљим радом, полицијски службеници су утврдили да се лице сумњичи да је извршило кривично дјело „Тешка крађа“ дана 26.02.2019. године на начин да је употребом подесног алата дјеловао на улазна врата фирме у улици Вељка Млађеновића, Бања Лука, одакле је отуђио алат причинивши материјалну штету у износи у износи од око 5.000, 00КМ.

      О свему је обавијештен дежурни окружни јавни тужилац Окружног јавног тужилаштва Бања Лука, који је наложио да се у редовној процедури достави извјештај за кривично дјело „Тешка крађа“.

       Полицијски службеници настављају рад на утврђивању да ли се А.В. може довести у везу и са другим кривичним дјелима извршеним на подручју града Бање Луке.