Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Идентификовано малољетно лице које је управљајући путничким аутомобилом ударило пјешака, а затим побјегло са лица мјеста саобраћајне незгоде

| Добој | Понедељак, 22. април 2019.

Полицијски службеници Полицијске станице Модрича, 21.04.2019. године, идентификовали су малољетно лице са подручја општине Модрича, за које постоји основ сумње да је истог дана око 03,30 часова, на локалном путу у мјесту Чардак, подручје општне Модрича, са путничким аутомобилом марке „VW Golf“ ударило пјешака П.И. (1970), са подручја општине Модрича, након чега се удаљило са лица мјеста не пружајући помоћ повријеђеном лицу.

Повријеђеном лицу је указана љекарска помоћ у Дому здравља Модрича након чега је исто превезено у болницу у Славонском Броду, Република Хрватскла, гдје је задржано на лијечењу.

Извршеним алкотестирањем, код повријеђеног пјешака је утврђено присуство алкохола у организму од 2, 36 g/kg.

Увиђај су извршили полицијски службеници Полицијске станице Модрича.

О наведеном је обавијештен дежурни тужилац за малољетнике Окружног јавног тужилатва Добој. Након комплетирања и документовања предмета Окружном јавном тужилаштву Добој ће бити достављен Извјештај о извршеним кривичним дјелима „Угрожавање јавног саобраћаја“, „Непружање помоћи лицу повријеђеном у саобраћајној незгоди“ и „Изазивање опште опасности“.

Полицијска управа Добој апелује на све учеснике у саобраћају да поштују саобраћајна правила и прописе, те да одговорним понашањем заштите себе и друге учеснике у саобраћају.