Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

У наставку акције „Уплатница“ надлежном тужилаштву поднесен извјештај против два лица за три кривична дјела

| Приједор | Сриједа, 15. мај 2019.

        Полицијски службеници Полицијске управе Приједор,дана 13.05.2019. године, Окружном јавном тужилаштву Приједор, поднијели су извјештај против лица иницијала Ђ.Н. (1979) из Оштре Луке, због постојања основа сумње да је починило кривично дјело „Проневјера“ и „Фалсификовање или уништавање службене исправе“, и лица иницијала Ђ.Р. (1964) из Оштре Луке, због постојања основа сумње да је починило кривично дјело „Несавјестан рад у служби“.
     
Осумњичено лице Ђ.Н. се терети да је у својству запосленика у осигуравајућем друштву, у периоду од 20.01.2016. године до 18.08.2016.године, противправно присвојило новац који му је повјерен на раду, и на тај начин буџет Републике Српске оштетило за износ од 570,60 КМ, а истовремено за себе остварило противправну имовинску корист у истом износу.

        Осумњичено лице Ђ.Р. је, као службено и одговорно лице у приватном предузећу из Оштре Луке, а на основу уговора са предузећем за поштански саобраћај, свјесно пропустио дужну радњу надзора над повјереном му имовином, те на тај начин омогућило лицу Ђ.Н. да исту злоупотријеби.