Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Током викенда реализоване акције из области криминалитета и јавног реда и мира

| Приједор | Понедељак, 12. август 2019.

     На подручју Полицијске управе Приједор, у времену од 09. до 12.08.2019. године, реализоване су акције из области криминалитета и јавног реда и мира, а у циљу спречавања вршења кривичних дјела и прекршаја.
      Реализовано је  више оперативно тактичких мјера и радњи, те акција из области јавног реда и мира. Приликом извођења појачаних мјера и активности, пронађена је и уз потврду привремено одузета опојна дрога, те евидентирано једно кривично дјело и пет прекршаја из ове области. У вези са одузетом опојном дрогом, против једног лица слиједи подношење извјештаја о почињеном кривичном дјелу „Омогућавање уживања опојних дрога“ Окружном јавном тужилаштву у Приједору, против четири лица слиједи подношење захтјева за покретање прекршајног поступка, док је једном лицу уручен прекршајни налог због почињеног прекршаја из области Закона о јавном реду и миру, а који се односи на конзумирање опојне дроге на јавном мјесту.   
      
Током реализовања акције полицијски службеници Полицијске управе Приједор извршили су контролу више угоститељских објеката, те том приликом уочили прекршаје из области јавног реда и мира који се односе на точење алкохола малољетним лицима, гдје су одговорна лица за почињени прекршај прописно санкционисана.