Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Новости | Информисање јавности » Новости

Појачане контроле брзине кретања возила и вожње под утицајем алкохола

| Бања Лука | Уторак, 13. август 2019.

        Припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске спровешће од 15. до 18. августа 2019. године на подручју цијеле Републике Српске појачану контролу учесника у саобраћају са акцентом на контролу прекорачења прописане брзине кретања моторних возила и контролу учешћа у саобраћају под дејством алкохола, опојних дрога или психоактивних лијекова који се не смију употребљавати прије и за вријеме вожње. 
         Наиме, прошле године највише лица је смртно страдало управо у августу мјесецу (25), док је ове године у мјесецу јулу смртно страдало 18 лица, што је за три лица више него у јулу прошле године,          
        Анализирајући узроке 20 саобраћајних незгода у којима је смртно страдало 25 лица у мјесецу јулу и августу ове године године, евидентно је да је најчешћи узрок, била непрописна и неприлагођена брзина (45%), док је у 21 % случајева утврђено присуство алкохола у организму код возача.
       Министарство унутрашњих послова Републике Српске апелује на све учеснике у саобраћају, а нарочито на возаче, да се придржавају законских прописа, да брзину кретања прилагоде условима и стању на путевима, те да не управљају возилом под дејством алкохола.