Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Саопштења | Информисање јавности » Саопштења

Полицијски службеници су током викенда најчешће поступали због прекршаја из области јавног реда и мира

| Бања Лука | Понедељак, 09. септембар 2019.

Полицијски службеници Полицијске управе Бања Лука, 06.09.2019. године, поступили су по пријави грађана да је нарушен јавни ред и мир у угоститељском објекту у Улици Зеленгорска, Бања Лука, те су доласком на лице мјеста затекли већи број лица у видно алкохолиснаом стању који су негодовали на издата наређења полицијских службеника.

Власница угоститељског објекта, Г.З. је лишена слободе због почињених прекршаја „Узнемиравање грађана буком“, „Ометање државних органа, привредних друштава и других правних лица у вршењу јавних функција“ и „Послуживање алкохола“.

Такође, још два лица су лишена слободе због почињеног прекршаја „Ометање државних органа, привредних друштава и других правних лица у вршењу јавних функција“, а код њих је утврђено и присуство алкохола у организму. 

Током ноћи 06/07.09.2019. године полицијски службеници су извршили оперативно-тактичну радњу „рацију“ у угоститељском објекту у Бањој Луци са циљем контроле безбједносно интересантних лица и проналаска опојних дрога, оружја и других предмета који се могу довести у везу са извршењем кривичних дјела и прекршаја. Лишена су слободе лица због почињеног прекршаја „Ометање државних органа, привредних друштава и других правних лица у вршњу јавних функција, а уручени су прекршајни налози због почињених прекршаја „Свађа, вика, вриска и непристојно понашање и „Послуживање алкохола“.

Полицијски службеници предузели су и низ других мјера и радњи у којима су санкционисанa лица због почињених прекршаја по Закону о јавном реду и миру РС и Закона о основама безбједности саобраћаја на путевима у БиХ и у наредном периоду наставиће се са сличним активностима у циљу заштите грађана и њихове имовине и превенције инкриминисаних радњи.