Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske

Похвале

Жалбе

на рад полицијског службеника


← Повратак на Најаве | Информисање јавности » Најаве

Полицијски службеници ЦЈБ Приједор настављају са едукативним активностима у средњим школама у оквиру „Дана отворених врата“

| Приједор | Понедељак, 20. март 2017.

Полицијски службеници Сектора криминалистичке полиције ЦЈБ Приједор организују едукативне активности за ученике средњих школа на подручју Новог Града на тему „Превенција наркоманије, односно злоупотребе опојних средстава“.

Предавања која се реализују у оквиру „Дана отворених врата“ поводом обиљежавања 4. априла Дана полиције Министарства унутрашњих послова Републике Српске, одржаће се дана 21.03.2017.године у Средњошколском центру „Ђуро Радмановић“ у Новом Граду у временском периоду од 10,00 до 11,00 часова и у Гимназији „Петар Кочић“ у Новом Граду са почетком у 11,00 часова.

Циљ ових едукативних активности, које се реализују у складу са Планом програма превенције малољетничке делинквенције у току другог полугодишта 2016/2017. године на подручју Републике Српске, јесте да се ученицима кроз предавања и интерактивне радионице предоче негативни утицаји злоупотребе наркотичких средстава и посљедице које она производе. У наредном периоду, едукацију ће проћи ученици основних и средњих школа, школско наставно особље и родитељи ученика.

Позивамо представнике медија да активним медијским промовисањем едукативних активности допринесу подизању свијести о негативностима коришћења наркотичких средстава и адекватном информисању малољетника и њихових родитеља о штетним ризицима појаве наркоманије, а све са циљем заштите најмлађе категорије становништва.