Ministarstvo unutrasnjih poslova Republike Srpske
← Повратак на Најаве | Информисање јавности » Најаве

ПРЕВЕНТИВНА АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ И АМД РС

| И.Сарајево | Петак, 06. новембар 2009.

 

           Министарство унутрашњих послова Републике Српске у сарадњи са АМС – ом РС, од 02.11. до 13.11. ове године, реализује акцију под називом „Безбједна вожња у зимским условима“ која се односи на превентивну контролу техничке исправности моторних возила и њихове припреме за вожњу у зимским условима.

На одређеним локацијама, радници саобраћајне полиције ће заустављати возила након чега је предвиђена контрола расхладне течности, дубине газећег слоја пнеуматика, свјетлосно сигналних уређаја, опреме и сл. Поред наведеног, током трајања ове превентивне акције, радници АМС РС и АМД отклањаће мање кварове на свјетлосно сигналним уређајима, вршити замјену метлица брисача, демонстрирати правилно постављање ланаца на точкове возила и сл.

Циљ ове акције, која подразумијева и подјелу адекватних летака возачима, је повећање степена безбједности саобраћаја, смањење броја саобраћајних несрећа као и смањење посљедица које настају усљед неправилне припреме возила за вожњу у зимским условима.

Позивамо Вас да медијски пропратите наведену акцију.

С обзиром да акција траје до 13. новембра, обавјештавамо Вас да Полицијска станица за безбједност саобраћаја Источно Сарајево акцију проводи дана 09.11. и 12.11. у времену од 09.00 до 14,00 часова, на Рег. путу Кула – Враца, Ул. Бојводе Р.Путника и на проширењу код мотела Вељине

У Рогатици, ПС за БС Соколац – 11.11. – Улица  Радомира Нешковића, код аутоб станице од 09,00  до 12,00 сати и Улица  српске слоге, код  бензинске  пумпе Октан промет, од 12,00   до 17,00 часова. У Вишеграду, ПС за БС Вишеград – 11.11. -  насеље Гарча (иза новог моста) и на Тргу палих бораца, од  07,00 до 15,00 часова

У Сокоцу, ПС за БС Соколац – 13.11. -  Магистрални пут, Ул. Грује Новаковића и насеље Мајдани, од 09,00 до 14,00 часова

Обавјештење о мјесту и времену провођења акције, која је већ на неким локацијама проведена,  шаљемо  Вам како би поред РТРС–а и других ТВ кућа, , сваки локални радио или ТВ,  могли да је медијски пропрате на свом подручју.